Voorstellen

Even

Voorstellen

Het ontstaan

Ik ben Marjolein Rietkerken (32) en van origine ben ik kleuterjuf. Het lesgeven en bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van een individu is iets wat mij al jaren aanspreekt.Na extra scholing en stages in de gehandicaptenzorg (met name gericht op gedrag) heb ik het roer omgegooid en ben ik mij gaan richten op honden en hun baasjes.


In eerste instantie ben ik mij gaan focussen op de algemene opvoeding en heb ik kennis gemaakt met meerdere toffe disciplines (zoals dogdance, hoopers en balans&coordinatie)

Na een aantal jaar werkervaring kwam ik steeds dichter bij mijn passie; de hondenneus. Ik heb mijn diploma behaald voor zowel het zoekwerk als het speuren/mantrailen en volg graag bijscholing op dit gebied.

Ook mogen mijn eigen honden op zeer regelmatige basis aan de slag.


Ik vind het elke keer weer verbazingwekkend hoe knap die neus werken kan en hoe wij mensen een hecht team vormen wanneer we op deze natuurlijke manier kunnen samenwerken met onze honden.


Een hond wordt grotendeels gevormd in zijn puppentijd en omdat ik heel graag honden van jongs af aan een stabiele basis mee wil geven waarin de hondenneus, een gezond lijf, goede communicatie tussen baas en hond én een flinke stapel (zelf)vertrouwen voor beiden centraail staan, biedtDogpassion ook een unieke puppencursus


Kynologisch (neus) CV


IMAS Gecertificeerd mantrail Instructeur
- Animale (Patricia Spee)


Zoek- en Speurhonden Instructeur         
- SIFD (Wesley Visscher)


Speurhondengeleider I              
- Animale (Patricia Spee)


Speurhondengeleider II io.

Animale (Patricia Spee)


Zoektrainingen (puin en vlakte)

CcoonsCompass (Martine Dietz)


Zoektrainingen (puin)      
 - Anya Perree


Neuswerk module 1
- Tinley Acedemie


Mijn honden

Met mijn eigen honden train ik ook regelmatig, beiden hebben hun eigen manier van werken en dingetjes waar zij meer of minder moeite mee hebben. Het opzetten van een individueel trainingsplan, het genieten tijdens het speuren en de gedeelde euforie van het vinden van de spoorloper; elke fase binnen het trailen is fantastisch.

Wanneer er veel wind voorspelt wordt, of het loeihard zal gaan regenen, ben ik eigenlijk direct mijn netwerk aan het afgaan in de hoop dat er iemand met dit weertype een spoor wil lopen, omdat dat een toffe trainingssituatie is, die nog op ons verlanglijste stond.


Naast het mantrailen, train ik regelmatig mee met andere disciplines binnen het neuswerk

(ohja, had ik al verteld dat het werken met de hondenneus behoorlijk verslavend is...)


- Obi, een Bordercollie van 8 jaar (Mantrailen, Puinzoeken, Buildingsearch)


- Iggy, een Beauceron van 4 jaar (Mantrailen, Areasearch, Buildingsearch)

Copyright @ All Rights Reserved