Detectie

Hondenservice Dogpassion

- Ontstaan vanuit een passie voor honden -

Wat is Detectie

Bij detectiewerk leren we de hond om een bepaalde stof te zoeken en deze aan te wijzen. Het aanwijzen (verwijzen) moet op zon manier gebeuren dat de baas met zekerheid kan zeggen waar de stof verstopt ligt.

De stof die we aanleren kunt u zelf kiezen, dit kan gaan om koffie, thee, tabak, peterselie, kaneel, of elke andere stof die de hond prettig vind en veilig aangeleerd kanw roden.

Vanwege de veiligheid van de hond en wetgeving wordt de hond niet getraind op explosieven, gas en brandversnellende- of verdovende middelen.

Hoe ziet een les eruit

Elke les duurt ongeveer een half uur en wordt gegeven in duo's.

Er wordt getracht de duo's zo veel mogelijk samen te stelen op basis van niveau, maar wanneer dit niet zo uitkomt is het eigenlijk alleen maar interessant om ook een ander niveau aan het werk te zien

 

De eerste les is een theorieles, waarbij u uitleg krijgt over de discipline en u met meer kennis uw eerste praktijk les in zult stapppen.

 

 

Wat heb ik nodig tijdens de les:

Voor de hond

- Een vaste halsband of tuig (geen slipketting)

- Een vaste lijn

- Super lekkere beloningsvoertjes (veel ! )

- Een favoriet speeltje waar u en uw hond samen mee kunnen spelen, zoals een bal aan een touw

- Water voor uw hond

- Uw brongeur

- indien gewenst: een clicker

 

Voor uzelf:

Geen bijzonderheden

Voor wie is Geurdetectie geschikt:

Detectie is geschikt voor elke hond met een neus. De honden leren stap voor stap dat het vinden en aanwijzen van één bepaalde geur hen iets positiefs oplevert. Honden worden snel moe van de detectie, terwijl het fysiek niet zwaar belastend is. Ideaal dus voor de fysiek beperkte hond, de onvermoeibare hond, de hond die een betere concentratie kan gebruiken, en elke andere hond die een hobby zoekt!

Omdat detectie óók voor het baasje weinig fysiek belastend is, is dit een prettige sport wanneer uw hond meer wil dan u fysiek kunt bieden.

 

Frequentie en kosten

Detectie is De cursus wordt aangeboden in lesblokken van 6praktijk lessen van ongeveer 30 minuten.

Wanneer u voor het eerst een cursusblok detectie boekt, bestaat de eerste les uit een theorieles van ongeveer 1,5 uur gevolgd door 5 praktijklessen

kosten:120 euro voor 6 lessen (strippenkaart is 8 weken geldig)