Detectie

Hondenservice Dogpassion

- Ontstaan vanuit een passie voor honden -

Wat is Detectie

Bij detectiewerk leren we de hond om een bepaalde stof te zoeken en deze aan te wijzen. Het aanwijzen (verwijzen) moet op zon manier gebeuren dat de baas met zekerheid kan zeggen waar de stof verstopt ligt.

De stof die we aanleren kunt u zelf kiezen, dit kan gaan om koffie, thee, tabak, peterselie, kaneel, of elke andere stof die de hond prettig vind en veilig aangeleerd kanw roden.

Vanwege de veiligheid van de hond en wetgeving wordt de hond niet getraind op explosieven, gas en brandversnellende- of verdovende middelen.

Hoe ziet een les eruit

Detectie wordt in 3 verschillende niveaus gegeven, de eerste 2 niveaus worden ivm de theoretische uitleg in kleinschalige groepslessen geboden. De honden werken hierbij om de beurt, zodat de oefeningen op niveau aangepast kunnen worden aan het niveau van de hond.

Basis-cursus

Al tijdens de 1e cursus leren we de hond zijn eigen zoekstof te herkennen en leert u door het observeren van de lichaamstaal van uw hond te herkennen wanneer hij geurherkenning heeft.

Gevorderden

Bij het 2e niveau leren we de hond verwijzen en omgaan met verleidingsgeuren en (kleine) zoekgebieden.

Plus

Wanneer u zowel de basis- als de gevorderden cursus heeft afgerond, mag u meedoen met de plus-lessen. Dit zijn individuele lessen op verschillende externe locaties, waar u u steeds voor kunt inschrijven.

 

 

Wat heb ik nodig tijdens de les:

Voor de hond

- Een vaste halsband of tuig (geen slipketting)

- Een vaste lijn

- Super lekkere beloningsvoertjes (veel ! )

- Na een aantal basis lessen; jullie gekozen zoekgeur

 

Voor uzelf:

Geen bijzonderheden

Voor wie is Geurdetectie geschikt:

Detectie is geschikt voor elke hond met een neus. De honden leren stap voor stap dat het vinden en aanwijzen van één bepaalde geur hen iets positiefs oplevert. Honden worden snel moe van de detectie, terwijl het fysiek niet zwaar belastend is. Ideaal dus voor de fysiek beperkte hond, de onvermoeibare hond, de hond die een betere concentratie kan gebruiken, en elke andere hond die een hobby zoekt!

Omdat detectie óók voor het baasje weinig fysiek belastend is, is dit een prettige sport wanneer uw hond meer wil dan u fysiek kunt bieden.

 

 

Locatie en frequentie

Tijdens de basis - en gevorderden cursus volgt u wekelijkse lessen.

Bij de plus-lessen kunt u zelf uw lessen inplannen en dus ook zelf kiezen hoevaak u komt zoeken.

Heeft u een leuke locatie ter beschikking voor onze detectie lessen, dan kunt u dit altijd aan ons doorgeven. Wetrainen graag op nieuwe uitdagende locaties, denk daarbij aan bijvoorbeeld garages, loodsen, schoolkantines en winkelruimten.

 

Prijzen:

Basis

6 lessen

90 euro

Gevorderden

6 lessen

90 euro

Plus

Strippenkaart 6 lessen

90 euro