Veiligheid

Hondenservice Dogpassion

- Ontstaan vanuit een passie voor honden -

Naast plezier heeft Dogpassion de veiligheid ook hoog in het vaandel staan, al tijdens de kennismaking zal hierover gesproken worden. Zo worden oa de verplichte entingen van uw hond gecontroleerd en krijgt u het advies om een goede vlooien- en teken behandeling te geven.

 

De wandeling

We wandelen met de roedel op afgesloten terrein, zodat de wandeling niet verstoord kan worden door bijvoorbeeld fietsers, lonkende konijntjes of onbekende honden.

Ondanks dat de groepen met veel zorg worden samengesteld en de externe risico's nihiel zijn, kunnen er vervelende situaties voorkomen,

Denk hierbij niet alleen aan een conflict tussen de honden onderling, maar ook aan een ongelukkige stap in een kuil. Gelukkig gebeuren dit soort dingen heel zelden.

Om goed in te kunnen spelen op onverwachte situaties heeft Dogpassion de volgende voorzorgsmaatregelen getroffen:

  • De begeleider heeft een EHBO-diploma behaald voor mens en dier, in de auto ligt een EHBO-set.
  • De begeleider heeft voldoende riemen bij zich om de honden in geval van nood aan te kunnen lijnen.
  • De begeleider heeft een mobiele telefoon bij zich met daarin belangrijke telefoonnummers (zoals de nummers van hondenbaasjes, dierenarts en dierenambulance)

 

In geval van extreme weersomstandigheden, (hevige onweer, hoge temperaturen of zware windstoten), zal de wandeling worden aangepast, dit in het belang van de veiligheid van begeleider en de honden.

Het vervoer

Niet alleen de wandeling moet veilig verlopen, ook de bus voldoet aan een aantal belangrijke eisen. Zo zijn er professionele,op maat gemaakte hondenbenchesingebouwd, zodat de honden gescheiden van elkaar vervoerd kunnen worden.

Elke bench is voorzien van een antislip-matje, zodat de hondjes confortabel en stabiel kunnen liggen. De bus is voorzien van airco en elektrische dakventilatie en wordt wekelijks gereinigdzodat kans op besmetting (van welke aard dan ook) zo klein mogelijk blijft.

 

Kennis:

Het uitlaten lijkt misschien simpel, lekker een rondje wandelen met een paar honden, maar om dit op verantwoorde wijze te doen is kennis (en ervaring) absoluut noodzakelijk. Om deze reden blijf ik actief met het volgen van opleidingen en neem ik regelmatig deel aan workshops en lezingen. Meer hierover kunt u lezen in het Kynologisch CV.