Werkwijze

Hondenservice Dogpassion

- Ontstaan vanuit een passie voor honden -

Kennismaking:

Wanneer u overweegt om uw hond met Dogpassion mee te laten wandelen, kunt u contact met mij opnemen om een kennismakingsgesprek te plannen. Tijdens dit gesprek stel ik practische vragen over de gezondheid en het gedrag van uw hond, zodat ik hem op verantwoorde wijze mee kan nemen op een wandeling.

Daarnaast worden uw wensen met betrekking tot het uitlaten besproken en is er geruime tijd om uw vragen te beantwoorden. Wanneer u besluit dat Dogpassion de juiste oplossing is voor uw hond, bespreken we het contract en neem ik de voorwaarden met u door. Daarna plannen we 2 proefwandelingen die u los kunt betalen, u zit dus nog niet vast aan een strippenkaart!

 

Proefwandelingen

De eerste 2x dat uw hond mee gaat wandelen zijn bedoeld als proefwandeling, dit is om te zien of alle partijen gelukkig zijn met elkaar. Niet alleen u als klant gaat met mij in zee, maar uw hond moet het ook prettig vinden. Wanneer blijkt dat uw hond zich op zijn gemak voelt in een groep en u tevreden bent over onze samenwerking, kunt u een strippenkaart aanschaffen.

 

De wandeling

Op de dagen dat u uitlaat nodig heeft, wordt uw hond opgehaald met de hondenbus. Samen met nog een aantal hondenvriendjes gaan we naar het bos, de Bernisse of een andere veilig losloopgebied.

In principe gaan alle honden los tijdens de wandeling, maar het is het altijd mogelijk om uw hond tijdelijk aan de riem te doen. Honden die voor het eerst mee gaan, zullen sowieso aangelijnd mee wandelen.

Na ongeveer een uur snuffelen en spelen gaan we terug naar de auto waar de honden de mogelijkheid krijgen om wat te drinken. Wanneer u thuis een handdoek neerlegt, zullen de honden zo goed mogelijk worden schoongepoetst.

 

Speelweide

Dogpassion beschikt over een eigen omheind stuk weide, waar we regelmatig gebruik van maken. Dit heeft als voordeel dat honden die normaal gesproken aan de riem meewandelen ivm een groot jachtinstinct toch los kunnen en de honden die lichamelijk de wandeling wat minder goed aankunnen op hun eigen tempo kunnen genieten en alle tijd hebben om lekker op het gemakje te snuffelen terwijl de actieve honden naar hartelust kunnen rennen en spelen.