Groepslessen

Groepslessen

De lessen


Elke week trainen we met een vaste groep van (meestal) 5 deelnemende honden op een andere locatie, op deze manier blijven de lessen afwisselend en kunnen er steeds weer nieuwe oefeningen opgezet worden. 

Indien de training in het donker gegeven wordt, heeft u les in een verlicht gebied, zoals een woonwijk (muv een black-out-trail)

Je gaat tijdens de lessen niet alleen aan de slag met je eigen hond, je mag je ook een keer verstoppen en een keertje meekijken hoe een andere combinatie werkt. Alle drie deze rollen zijn op hun eigen manier bijzonder leerzaam.
Omdat er ten aller tijden een gecertificeerd instructeur meeloopt, ben je verzekerd van directe feedback en een optimale leerervaring. 

De honden werken om de beurt en altijd aan de lijn, ze komen in principe dus niet in contact met elkaar. Dit maakt de discipline bijzonder geschikt voor honden met een iets grotere persoonlijke zone. 
De honden die niet aan de beurt zijn wachten in de auto, we laten hen natuurlijk niet onbeheerd achter. Er is altijd minimaal 1 persoon op `bivak` om toezicht te houden op de honden en de autos. Wel zo'n prettig idee!

Uitdagingen


Ondanks dat de lessen binnen Dogpassion recreatief zijn, is het wel mogelijk om clubcertificaten te behalen.
Op deze manier word je (vanaf je tweede lesblok) uitgedaagd om zelf je hond te observeren en mee te puzzelen wanneer jouw hond het even moeilijk heeft.  


Theorieles

Elk seizoen wordt er een theorieles gegeven, waarbij we ingaan op bijvoorbeeld de lichaamstaal van een hond tijdens het speuren, of de invloed van wind op het spoor.
Het fijne is dat we tijdens zo´n theorieles de tijd hebben om uitgebreid in te gaan op bepaalde onderwerpen en, in tegenstelling tot een `live les` een situatie in slowmotion en en meermaals kunnen bekijken dmv filmpjes. 

Regio Breda
Wanneer

Maandag Avond 

Dinsdag Avond  
Woensdag Middag 
Woensdag Avond 

Vrijdag Middag 


In April / Mei zullen er weer nieuwe cursussen starten

Waar en Wanneer

Regio Spijkenisse


Wanneer

Woensdag Middag

Woensdag Avond  


In April zullen er nieuwe groepen starten


Copyright @ All Rights Reserved