Groepslessen

Groepslessen

Kennismakingscursus
Heb je nog niet eerder gespeurd bij Dogpassion, dan stroom je in in de kennismakingscursus.
Tijdens 4 lessen van 1,5 uur maak je kennis met het mantrailen, debouw van de les en onze visie.
Alle lessen zullen in groengebieden gegeven worden en daarom in donkere maanden alleen overdag geboden.
Komt dit je qua tijd niet uit, dan mag je ook 2 workshops volgen, deze dienen ivm het proces van je hond wel binnen 2 maanden gevolgd te zijn.

BasisCursus
Na 2 workshops of de kennismakingscursus kun je doorstromen naar de basiscursus.
Deze cursus bestaat uit 6 lessen van 1,5 uur en hierin zullen we de sporen gaan uitbreiden, werken aan lijnvoering en naast groengebieden, ook speuren in de woonwijk.
In overleg met de instructeur stroom je door naar de volgende cursus, of kun je deze cursus eenmalig herhalen.

Vervolg lessen

Heb je de basiscursus afgerond dan zijn er meerdere opties, ook nu kan jouw instructeur je hierin adviseren.
1.  Vervolg cursus
2. Flexible agenda


De vervolg Cursus bestaat uit 6 lessen van 1,5 uur. De groep bestaat uit 4 personen, die allemaal op ongeveer hetzelfde niveau trainen.
Nadruk lukt op het leren lezen van de lichaamstaal van de hond, je vaardigheden als handler en het opbouwen van de sporen.
Deze cursus mag je maximaal 2x volgen en zal worden afgerond met een clubexamen.
In deze cursus zul je zowel in groengebieden als woonwijken trainen.


Flexibele Agenda

Met de Flexibele Agenda plan je je eigen lessen in, je bepaald dus zelf hoevaak en waar je trainen wilt. De groepssamenstelling varieert, dit betekend dat er elke les andere mensen in je groep zitten, maar ook dat de niveau verschillen soms groot zijn.
Iedereen krijgt les op eigen niveau en ook binnen de flexibele agenda train je naar club-examens toe.De Lesopbouw

Je gaat tijdens de lessen niet alleen aan de slag met je eigen hond, je mag je ook een keer verstoppen en een keertje meekijken hoe een andere combinatie werkt. Alle drie deze rollen zijn op hun eigen manier bijzonder leerzaam.
Omdat er ten aller tijden een instructeur met jou als handler meeloopt, ben je verzekerd van directe feedback en een optimale leerervaring. 

De honden werken om de beurt en altijd aan de lijn, ze komen in principe dus niet in contact met elkaar. Dit maakt de discipline bijzonder geschikt voor honden met een iets grotere persoonlijke zone. 
De honden die niet aan de beurt zijn wachten in de auto, we laten hen natuurlijk niet onbeheerd achter. Er is altijd minimaal 1 persoon op `bivak` om toezicht te houden op de honden en de autos. Wel zo'n prettig idee!

Uitdagingen


Clubexamens 

Ondanks dat de lessen binnen Dogpassion recreatief zijn, is het wel mogelijk om clubcertificaten te behalen.
Op deze manier word je uitgedaagd om zelf je hond te observeren en mee te puzzelen wanneer jouw hond het even moeilijk heeft.  


Theorieles

Regelmatig wordt er een theorieles gegeven, waarbij we ingaan op bijvoorbeeld de lichaamstaal van een hond tijdens het speuren, of de invloed van wind op het spoor.
Het fijne is dat we tijdens zo´n theorieles de tijd hebben om uitgebreid in te gaan op bepaalde onderwerpen en, in tegenstelling tot een `live les` een situatie in slowmotion en en meermaals kunnen bekijken dmv filmpjes. 

Thema-lessen

Naast de reguliere lessen, worden er speciaal voor vaste deelnemers deelnemers Thema-lessen geboden.

Elke thema-les heeft een eigen thema, je kunt je opgeven voor de thema's die in jouw leerplan passen
De onderwerpen zijn zeer divers, zo kan een les volledig draaien om start-oefeningen, of kun je oude sporen willen oefenen of staat observeren van de hond en het nabespreken van beeldmateriaal centraal.