Groepslessen

Groepslessen

De lessen


Binnen dogpassion heb je de mogelijkheid om deels je eigen cursus samen te stellen.
Je kunt kiezen om in een vaste groep (met vaste deelnemers op een vaste dag en tijd) te trainen, of je kunt losse lessen boeken, waarbij je een wisselende samenstelling van deelnemers hebt.
De lessen worden op wisselende locaties gegeven, op deze manier blijven de lessen afwisselend en kunnen er steeds weer nieuwe oefeningen opgezet worden. 

Indien de training in het donker gegeven wordt, heeft u les in een verlicht gebied, zoals een woonwijk (muv een black-out-trail)

Je gaat tijdens de lessen niet alleen aan de slag met je eigen hond, je mag je ook een keer verstoppen en een keertje meekijken hoe een andere combinatie werkt. Alle drie deze rollen zijn op hun eigen manier bijzonder leerzaam.
Omdat er ten aller tijden een gecertificeerd instructeur meeloopt, ben je verzekerd van directe feedback en een optimale leerervaring. 

De honden werken om de beurt en altijd aan de lijn, ze komen in principe dus niet in contact met elkaar. Dit maakt de discipline bijzonder geschikt voor honden met een iets grotere persoonlijke zone. 
De honden die niet aan de beurt zijn wachten in de auto, we laten hen natuurlijk niet onbeheerd achter. Er is altijd minimaal 1 persoon op `bivak` om toezicht te houden op de honden en de autos. Wel zo'n prettig idee!

Dubbelklik hier om uw eigen tekst toe te voegen.

Uitdagingen


Clubexamens 

Ondanks dat de lessen binnen Dogpassion recreatief zijn, is het wel mogelijk om clubcertificaten te behalen.
Op deze manier word je (vanaf je tweede lesblok) uitgedaagd om zelf je hond te observeren en mee te puzzelen wanneer jouw hond het even moeilijk heeft.  


Theorieles

Regelmatig wordt er een theorieles gegeven, waarbij we ingaan op bijvoorbeeld de lichaamstaal van een hond tijdens het speuren, of de invloed van wind op het spoor.
Het fijne is dat we tijdens zo´n theorieles de tijd hebben om uitgebreid in te gaan op bepaalde onderwerpen en, in tegenstelling tot een `live les` een situatie in slowmotion en en meermaals kunnen bekijken dmv filmpjes. 

Verdiepings-lessen

Naast de reguliere lessen, worden er speciaal voor vaste deelnemers deelnemers verdiepings-workshops geboden. Elke workshop heeft een eigen thema, je kunt je opgeven voor de thema's die in jouw leerplan passen, op deze manier kun je je eigen cursus deels zelf samen stellen. 
De onderwerpen zijn zeer divers, zo kan een workshop volledig draaien om start-oefeningen, of kun je oude sporen willen oefenen of staat observeren van de hond en het nabespreken van beeldmateriaal centraal. 

Nieuwe cursisten:
NIEUW bij Dogpassion is de basiscursus, speciaal voor nieuwe cursisten. 
In 4 lessen van ongeveer 1,5 uur leren we jouw hond wat de bedoeling van het spel is, gaan we aan de slag met lijnvoering en leer je waar je op moet letten wanneer je een spoor uitloopt. 

Planning
De planning is nog niet helemaal rond, deze verschijnt zo spoedig mogelijk op de website, Inschrijven zal dan ook mogelijk zijn.

Copyright @ All Rights Reserved