pups

Puppy Traject

Wat gaan we doen:

Wat zou ik het ontzettend leuk vinden om samen met jou het puppy-avontuur aan te gaan. Dogpassion biedt 2 trajecten zodat je zelf kunt kiezen wat het beste bij jouw situatie past.

Beide trajecten zijn desgewenst aan te vullen met
puppy-workshops, waar in kleine groepjes getraind wordt. 

- Puppy-Pret
Dit pakket bestaat uit 4 lessen van een half uur, welke je gedurende 3 maanden in kunt plannen.
De lessen bestaan uit een combinatie van puppy-gym en neuswerk, zodat jouw pup niet alleen zijn neus, maar ook zijn (continue groeiende) lijfje leert gebruiken. Tijdens deze lessen zal ook veel aandacht zijn voor het zelfvertrouwen van de pup en het leren lezen van zijn lichaamstaal
Kosten: 150 euro

- Half Jaar Traject
Zoals de titel al aangeeft, begeleidt ik jou en je pup gedurende 6 maanden. In deze periode kun je 10 lessen van elk een half uur plannen. Naast alle oefeningen uit de Puppy-Pret-Cursus, worden de lessen aangevuld met het oefenen van praktijksituaties die passen bij jou en je hond. Denk hierbij aan het maken van een wandeling of het kennismaken met nieuwe situaties. Ook besteden we aandacht aan basisopvoeding en samen spelen.

Kosten: 325euro

- Workshop
Bovenstaande trajecten worden individueel gegeven, toch vind ik een groepsles een prettige aanvulling. Niet alleen omdat jouw pup dan leert samenwerken met jou in het bijzijn van andere pups, maar ook omdat ik het baasjes gun om van andere combinaties te leren. Tijdens de workshops is er GEEN speelmoment tussen de pups.
De workshops hebben steeds een thema, zodat je zelf kunt kiezen waar jebehoefte ligt. Regelmatig terugkerende themas zijn bijvoorbeeld PuppyGym, snuffelspelletjes of een socialisatie wandeling.
Er kunnen 2 - 4 pups meedoen.
Kosten: 25 euro per deelnemer.

Lesopzet

Starten met een traject kan wanneer jouw pup tussen de 7 weken en 5 maanden oud is. De lessen worden individueel gegeven, zodat de oefeningen kunnen worden aangepast aan jou en je pup

Wil je liever in groepsverband met jouw pup aan de slag, dan kun je meedoen met een of meerdere workshops. Deze zijn los, of icm een individueel traject te volgen.
Maak je gebruik van het halfjaar-traject, dan is het mogelijk een priveles om te zetten in een workshop.


Ervaring

Naast mijn algemene kynologisch instructeursopleiding heb ik meerdere bijscholingen gevolgd specifiek gericht op pups:

balans & coordinatie
Ik heb in 2016 de opleiding bij SamTurner gevolgd, aangevuld met de verdieping "puppygym"

In 2022/2023 heb ik bij FitDogProgramm de basismodule gevolgd, waarbij de nadruk ligt om het observeren van de bewegingen van een hond. Aanvullend heb ik een extra module gevolgd specifiek gericht op senior-honden.

Werken met de neus
Tijdens zowel mijn mantrail- als detectie-opleidingen is er gerichte aandacht geweest voor het werken met pups.

Daarnaast heb ik bijscholing gevolgd als hersenwerk- en puzzel instructeur, waarbij gekeken werd naar wat passend is bij pups en hoe je deze activiteit kunt op/uitbouwen

Karakter
Bij de Martin-Gaus-Academie heb ik een volle dag bijscholing gevolgd over karakterbeoordeling bij pups en hoe je hier de lessen op aan kunt passen.
 
Praktische oefeningen
Voor de allerdaagse (praktische) oefeningen heb ik bij AbsoluteDogs en bij de ImpulseControle-opleiding leuke ideeen meegekregen om een pup (of oudere hond) op een speelse manier heel veel te kunnen leren.

Massage
Daarnaast heb ik meerdere workshops op het gebied van hondenmassage gedaan, dit maakt mij zeker geen professional, maar heeft mij wel een bredere kijk op het hondenlijf gegeven.
.


Mee doen of meer info?
Stuur mij een berichtje
Je krijgt een intake-formulier van mij terug