Voorstellen

Even

Voorstellen

Even Voorstellen;

Graag stel ik mijzelf en mijn collega's Arline en Naomi aan u voor op deze pagina

Marjolein

Ik ben Marjolein Rietkerken (36) en van origine ben ik kleuterjuf.
Het lesgeven en bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van een individu is iets wat mij al jaren aanspreekt. Na extra scholing en
stages in de gehandicaptenzorg (met name gericht op gedrag) heb
ik het roer omgegooid en heb ik mijn instructeurs-diploma en een aantal modules van de opleiding tot gedragstherapeut, behaald bij Dogvision en ben ik mij gaan richten op honden en hun baasjes.

Na een aantal jaar lesgeven in verschillende disciplines merkte ik dat mijn hart het snelst ging kloppen van neuswerk en puppy's.
Ik ben mij dan ook gaan specialiseren in deze
tak van training en mijn diploma behaald voor zowel het zoekwerk als het speuren.
Jaarlijks volg ik bijscholing voor zowel puppy als neuswerk en inmiddels heb ik ook mijn coachings-papieren behaald.

       Mijn Honden


Obi is mijn bordercollie van inmiddels alweer 12,5jaar. Met hem ben ik op zijn 2e begonnen met (praktijk)speuren en dat was dan ook het begin van mijn passie.
In de jaren daarna heb ik met hem nog buildingsearch en puintrainingen gedaan, maar het mantrailen was zijn allergrootste passie. Ik heb dan ook heel veel met- en van Obi mogen leren.
Toen Obi 11+ werd en echt wel fysieke klachten kreeg heb ik met hem de overstap naar detectie gemaakt, waar we beiden wekelijks plezier aan beleven.


Iggy is mijn Beauceron van 9jaar en heeft een basis in area- en buildingsearch. Na 2 jaar deze disciplines intensief getraind te hebben besloot ik toch de overstap te maken naar het mantrailen.
Dit was een flinke omslag en nog steeds is in Iggy manier van werken terug te zien dat hij oorspronkelijk een zoekhond was.
Ook met hem train ik wekelijks de detectie en is het steeds weer schakelen tussen zijn manier van werken en die van Obi.  

Arline

Ik ben Arline Bakker (39) en sinds een aantal jaar geef ik mantrail-lessen bij Dogpassion.
Sinds 3 jaar heb ik een JackRussel in huis, maar daarvoor heb ik altijd Belgische herders gehad.
Ik ben met hen actief (geweest) binnen verschillende disciplines zoals Gehoorzaamheid, Agility en ga ook graag hardlopen of suppen met mijn honden.

In 2013 ben ik vanuit de Achterhoek naar Zuid-Holland verhuisd en niet veel later kwam ik bij Marjolein en haar hondenschool terecht. Eerst voor de speur-lessen maar later ook voor detectie en als het mogelijk is ook buildingsearch-training.
Mijn enthousiastme en leergierigheid bleven niet onopgemerkt en na een aantal jaar heeft Marjolein mij dan ook gevraagd of ik les wilde komen geven. Ik ben intern opgeleid; naast theoretische kennis en veel meekijken, heb ik ook onder begeleiding van Marjolein lesgegeven. Na een jaar hard werken was ik er klaar voor en geef ik nu les aan vervolg- en gevorderden groepen.

Mijn Honden

Nox is een Mechelse herder van 8 jaar oud en met hem ben ik gestart met mantrailen. Zoeken bleek Nox zowaar nog leuker te vinden en daarom hebben we de overstap naar detectie gemaakt.

Rummikub is een jackRussel van 3 jaar oud en is al gestart met speuren toen hij nog een jonge pup was. Spelenderwijs hebben we hem geleerd zijn neus te gebruiken en inmiddels weet hij goed waar dat zwarte dopje goed voor is en mag hij ook regelmatig tijdens de detectielessen aan de slag.

Naomi

Ik ben Naomi van Zundert (33)  en geef detectie lessen
Na een aantal gehoorzaamheids-cursussen en shows gelopen
te hebben met mijn BullMastiff zocht ik een andere uitdaging
en hobby en kwam ik bij detectie uit. Direct na de proefles

waren we hierontzettend enthousiast over en trainen met regelmaat bij Marjolein

Na ongeveer een jaar werd ik gevraagd of ik een interne opleiding en stage wilde volgen om les te komen geven en heb daar volmondig JA tegen gezegd.

Naast de detectielessen ben ik beroepsmatig bezig met het trimmen van honden en katten. Zowel huis- als showhonden

zijn sinds 2018 welkom in de salon.
In mijn vrije tijd vind je mij vaak op een hondenshow of trimwedstijd

Mijn Honden

Gumbie is een stoere mopshond teef van 9 jaar. Ze wijkt niet van onze zijde en is een echte kroelkont. Ze houdt niet alleen mij graag gezelschap, maar speelt ook graag "grote zus" van Amore.

Amore is een grote vriendelijke BullMastiff van 4 jaar.  Hij is de reden dat ik begonnen ben met detectie. Het is goed te merken dat hij detectie leuk vindt, want als ik vertel dat we met de neus gaan werken, dan sprint hij naar de auto om mee te gaan.
Hij kan goed zoeken en weet zijn geur prima te vinden maar doet wel alles op eigen tempo en met een flinke dosis humor.